torsdag 28 maj 2015

Moonlight Bridge Fountain

Vid Banpo bridge finns denna brofontän. Vackert när fontänen sprutar vatten upplyst av flerfärgade lampor.  Bron ansluter till Hangang park (Yeouido), populär plats vid soliga dagar för utomhus aktiviteter.
 
 

 

Floating Island "Some Sevit" upplyst
på kvällen i skiftande färger
i grönt
och i lila

Banpo Bridge "Moonlight Bridge Fountain"

fredag 22 maj 2015

Iris Garden

Iris Garden är en botanisk trädgård med, som namnet avslöjar fullt med iris. Jag åkte mest hit för att åka iväg från Seoul ett tag. Irisarna hade tyvärr redan blommat över.

Hade det inte varit så varm denna dag (30 grader) så hade jag kunnat hikit uppför Buramsan eller  Suraksan.


Seoul Iris Garden





Ajhummas pustar ut i skuggan


Damm med fiskar


Fullt med Irisblommor som redan hade blommat över.


söndag 17 maj 2015

Lotus Lantern Festival 17 maj 2015

Lotus Lantern Festival firas varje år för att hedra Buddhas födelse. Pga fel information missade jag paraden som gick av stapeln dagen innan. Suck!

Hela innerstaden var dekorerade med figurer, lotusblad och lanterner.


Dekoration vid ett tempel

Dekorationer vid Cheonggyecheon Stream
 



Dekoration på stenmuren

Bongeunsa Tempel i Gangnam
 

Lanterner med hälsningar




söndag 10 maj 2015

Jeonju - utflykt

Känd för sin bibimbap.  Bussresan var gratis via utlottning för utlänningar. Ingen guidning ingick dock. Jag hade försökt två gånger tidigare, 2013 och nu i mars 2015 när Sarah var och hälsa på. Bussarna (2st) var inte ens fullsatta, konstigt.

Jeonju ligger söder ut och tar ca 3 timmar beroende på trafik. Väl i Jeonju har man 5 timmar på sig att utforska staden. Sommarvärmen har ju kommit till Korea så det var fruktansvärt varmt (28 grader) och inte ett moln på himlen. Enormt mycket turister, mer än vad jag föreställt mig. Kul ändå att äntligen få komma dit och uppleva staden och äta den berömda bibimbapen.

Hem höll jag på och missa bussen!

Tappade bort min engelska karta och hittade endast en koreansk, men är inte tillräckligt bevandrad i språket och har kasst lokalsinne så bara att hitta till restaurangen som jag ville gå till tog säkert en timme.
Därefter skulle jag ta mig till en parkeringsplats som jag  hade försökt memorera vägen till (haha gick ju inte alls), folk på gatan visade mig än hit och en dit så till slut hoppade jag in i en taxi, bussen skulle ju gå kl 17 och klockan var redan 16:55 men inte ens taxichauffören visste vart han skulle ta vägen 어떻게?

Vilken pärs! Som tur var hade reseledaren gett oss numret till sin mobil så han fick berätta för taxichaffören vart jag skulle så det löste sig! Hem hamnade vi i värsta värsta bilkön. Så det tog nog 4,5 timme tillbaks. Det var okej efter allt gående i värmen och den stora portionen mat och så, var jag rätt trött.

På väg!
 

Entré till Jeonju's Hanok Village
 


Porträtt av kung Taejo grundaren av Joseon Dynastin i Sydkorea



Jeondong Katolsk kyrka i bakgrunden
 

Utklädda turister. Gick att hyra - väldigt vanligt!
 




Kisse vilar i skuggan.
  
 


Restaurang Gajok Hwegwan
Bibimbap - Gott gott. 12 Banchan "sidorätter" !!
Pungnammun gate
Rolig skulptur
 

Kimchikrukor är alltid närvarande.
Tuho - Koranskt traditionellt spel
Gingko träd ca 400 år gammalt
Vakthund?
Rastställe
Solnedgång